Planlæg din tur
Ud i naturen

Et nyt website til Naturstyrelsen skal øge fleksibilitetsgraden for brugerne - funktionalitet, design og brugervenlighed er i fokus.

Projektnavn:
Ud I Naturen

Lanceringsdato:
14 maj 2013

Leverancer:
Websites, Mobil og tablets, Offentlige, Umbraco

Ydelser:
Mobil tilstedeværelse
Umbraco CMS

Link:
http://www.udinaturen.dk

  • Websitet indsamler ruter, ture og events fra forskellige interessenter og samler dem på et kort.
    Websitet indsamler ruter, ture og events fra forskellige interessenter og samler dem på et kort.
  • Få inspiration til din tur ud i naturen
    Få inspiration til din tur ud i naturen
  • Der er udviklet en mobilvisning af sitet, som kan anvendes når brugerne er ude i naturen
    Der er udviklet en mobilvisning af sitet, som kan anvendes når brugerne er ude i naturen

Behov

Naturstyrelsen har igennem en lang årrække haft et website, som har til formål at hjælpe danskerne med at finde inspiration til oplevelser i naturen. Websitet indsamler ruter, ture og events fra forskellige interessenter og samler dem på et kort. Med udgangspunkt i dette kort kan brugeren planlægge en specifik naturoplevelse ud fra bestemmelsen af en geografisk lokation og/eller interesse. Udover de specifikke naturoplevelser er der gode muligheder for at finde supplerende oplysninger såsom transport til destinationen, parkeringsforhold, bålpladser og meget andet.

Naturstyrelsen havde et ønske om, at websitet blev opgraderet på flere parametre. Der var brug for både et visuelt og et performance baseret løft. Der var ydermere behov for at en mobil visning blev udviklet, således at brugere har adgang til sitet når de er ude i naturen.

Løsning

Løsningen blev et website bygget på Umbraco platformen, som står for præsentation af sider og almindeligt tekstindhold til brugerne. Til fremvisning af kortdata og opbygning af muligheder for at vælge og filtrere i de data, som vises på siderne har Twins Solutions bygget et JavaScript bibliotek. Biblioteket henter data til kortene og filtreringsfunktionerne fra en række webservices leveret af ingeniørvirksomheden Atkins. Disse data bliver fremvist på kortet ved hjælp af JavaScript biblioteket OpenLayers.

Foruden den almindelige desktopvisning, som kan anvendes hjemmefra når turen skal planlægges, er der udviklet en mobilvisning af sitet. Denne mobilløsning kan anvendes når brugerne er ude i naturen. Sitet er derfor både funktionelt, brugervenligt og giver brugerne en større fleksibilitetsgrad.

Udinaturen.dk

Optimering af funktionalitet, design og brugervenlighed

Naturstyrelsen ønskede at opgradere deres website med fokus på funktionalitet, design og brugervenlighed – nu kan brugerne både gøre brug af sitet hjemmefra, og når de er ude i naturen. Der er nu en højere grad af fleksibilitet, hvilket er til stor gavn for brugerne af sitet.

Samarbejde på tværs af kompetencer

Løsningen af sitet er blevet til i samarbejde imellem Naturstyrelsen og Design Bureauet Make med Twins Solutions som teknisk leverandør. Alle data er stillet til rådighed igennem en GIS løsning leveret af Atkins. Twins Solutions har igennem projektets faser – fra ide til interfacedesign bidraget med sparring og teknisk viden.