Skræddersyet logistik
Scan Global Logistics

"Det er uinteresant for brugerne at læse, at vi tilbyder transport via land, vand og i luften. Det er en selvfølge og ikke noget som vi kan markedsføre os på". Dette var beskeden fra SGLs ledelse på den workshop, der indledte IA og design processen.

Projektnavn:
Scan Global Logistics website

Leverancer:
Websites, Private, Umbraco

Ydelser:
Strategi & Kommunikation
Umbraco CMS
Design
Informationsarkitektur

Link:
http://www.scangl.com/

  • Scan Global Logistics nye website. Som på bank sites går eksisterende kunder typisk direkte til login.
    Scan Global Logistics nye website. Som på bank sites går eksisterende kunder typisk direkte til login.
  • Cases spiller en vigtigt rolle i forhold til at kommunikere SGL's
    Cases spiller en vigtigt rolle i forhold til at kommunikere SGL's "tailor made" transport løsninger
  • Ikoner, der er meget brugt i fragt og transport sammenhænge, er brugt som gennemgående element på sitet
    Ikoner, der er meget brugt i fragt og transport sammenhænge, er brugt som gennemgående element på sitet

Behov

Scan Global Logistics ønskede at få redesignet deres site så det bedre markedsførte deres skræddersyede logistik løsninger overfor potentielle kunder. Ydermere skulle det sikre, at eksisterende kunder havde lettere adgang til track-and-trace og andre IT værktøjer.

Scan Global Logistics ydelser bygger på et kæmpe internationalt netværk af samarbejdspartnere kombineret med en palette af avancerede IT værktøjer. Ydelserne er dermed ofte meget komplekse, men for kunderne skal det være enkelt. Det var dette budskab som SGL ønskede af formidle på deres nye website.

Løsning

Vi valgte at lade cases spille en central rolle i forhold til at illustrere bredden i Scan Global Logistics service og i forhold til formidling af deres skræddersyede og rådgivende tilgang.

Fra den enkelte case linkes der til de implicerede services... og fra services til relaterede cases, så brugeren guides videre og samtidig får en bedre forståelse af Scan Global Logistics ydelser.

I websitets footer er placeret et klikbart verdenskort med kontaktinformationer på Scan Global Logistics mange kontorer. På den måde ligger kontaktinformationerne tilgængelige direkte på forsiden, samtidig med at Scan Global Logistics kommunikerer at de er "local worldwide".

Ikoner

Websitets look and feel er inspireret af det "effektive" design som kendetegner skiltningen i lufthavne, havne og på veje, koder på containere, ikoner på papkasser mm.

Farveholdningen er således enkel med sort og grå på hvid baggrund suppleret med rød til at skabe hieraki og fokus. Ikoner er et gennemgående motiv og anvendes bl.a til navigation og til at illustrere proces.

 

Flotte fotos

SGL rådede over usædvanligt mange flotte fotos og det var oplagt at lade disse spille en fremtrædende rolle.

På forsiden og under Cases benyttes således store fotos, mens Services og Tools er holdt mere "nøgtern" med brug af ikoner.