Et brugervenligt
bibliotek

Nyborg Bibliotek havde behov for en ny og forbedret materialesøgning, og samtidig ønskede man en opdatering af det daværende website.

Projektnavn:
Nyborg Bibliotek

Lanceringsdato:
28 april 2014

Leverancer:
Websites, Mobil og tablets, Umbraco

Ydelser:
Design
Umbraco CMS

Link:
http://www.nyborgbibliotek.dk/

  • Søgning spiller en central rolle på sitet
    Søgning spiller en central rolle på sitet
  • Websitet er responsivt, og tilpasser sig brugernes skærmstørrelser
    Websitet er responsivt, og tilpasser sig brugernes skærmstørrelser
  • Der blev designet et bogmærke til markedsføring af det nye site
    Der blev designet et bogmærke til markedsføring af det nye site

Behov

Nyborg Bibliotek havde et ønske om at få en ny og opdateret biblioteksløsning. Kravet var, at den skulle være mere moderne og opdateret end den daværende løsning, som var en hjemmeside linket til deres bibliotekssystem. Systemet skulle bygges op omkring materialesøgning, som den bærende funktionalitet på bibliotekets website – det skulle være nemt og hurtigt at finde og låne materialer på biblioteket.

Nyborg bibliotek har valgt at benytte DBCs Databrønd til opbevaring af data om lånbare materialer – både bibliotekets egne, og dem der kan downloades fra eksterne biblioteksservices.  

Udover den nye materialesøgning, skulle der også designes et nyt website til Nyborg Bibliotek. Der var behov for en løsning, som er fleksibel og let anvendelig for bibliotekets medarbejdere, som har mange andre opgaver og derfor har begrænset tid til at forfatte opdateringer til websitet.

 

Løsning

Løsningen blev et website bygget på Umbraco platformen og yderligere en del specialudvikling til integrationen med DBC. Det indhold, som relaterer til låneren og lånet, bliver stadig håndteret af det bibliotekssystem som Nyborg Bibliotek bruger.

Websitet er bygget op omkring klassiske funktioner som almindelige sider, nyheder og kalender. Dertil er en tema funktion tilføjet. Ved et fysisk besøg på biblioteket er der almindeligvis to muligheder – enten ved man på forhånd hvad man søger, eller også vil man gerne inspireres til at finde det rigtige materiale. Derfor er der i bibliotekets online version givet plads til ’Temahylderne’ som er en funktion, hvor bibliotekarerne kan samle en række titler under et specifikt tema. Temaerne kan vises på forskellige sider, og på flere forskellige måder – enten som sidens bærende element, eller blot som små teaser elementer. 

Nyborg Biliotek logo

Ide, udvikling og undervisning

Igennem projektet har Twins Solutions været ansvarlig for alle opgaver og faser – lige fra den indledende analyse, informationsarkitektur og design til udvikling og undervisning. Nyborg Bibliotek har fået et opdateret design, hvor der er lagt stor vægt på den visuelle understøttelse af indholdet, der ellers oftest er kendetegnet ved massiv tilstedeværelse af ord og bogstaver.

Responsivt design

I anerkendelse af at flere og flere forbrugere gør brug af mobile enheder i deres hverdag, blev websitet til Nyborg Bibliotek udviklet med et responssivt design, således at det tilpasser sig skærmstørrelsen uanset om besøgende bruger desktop, tablet eller mobil. Der er nu en højere grad af fleksibilitet, hvilket er til stor gavn for brugerne af sitet.